Актуелности

 

Датум: 6. 6. 2013.

 

„Донација Задужбине породице Костић“

 

На нашу велику радост и задовољство, можемо да вам саопштимо да је Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине из Новог Сада добио на трајно коришћење породичну кућу породице Костић. Миодраг Костић, председник МК групе, својим је несебичним и визионарским чином уступио овај објекат Влади Покрајине Војводине, а која га је дала на трајну употребу Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Кућа је укупне површине 1400 квадратних метара, а поред великог броја соба има и простор за рехабилитацију, део за вежбање и базен, велику заједничку играоницу, ботаничку башту, као и уређено двориште са 18 ари плаца.

 

Објекат ће бити коришћен као Родитељска кућа за продужено, ванинституционално лечење деце оболеле од малигних болести. Из досадашње праксе се показало да је овакав модел знатно кориснији и прихватљивији од стандардних болничких услова лечења. Деца су у кући окружена родитељима, сам амбијент је хуманизован – најсличнији кућним условима – а медицински третман се одвија у оквиру Родитељске куће. Институт обезбеђује медицинско особље, неопходне лекове, храну, превоз, едукативне и културне активности, а уколико је потребно и додатне медицинске процедуре. Поред наведеног, кућа ће имати и кућепазитеља и домаћицу.

 

Манифестацији свечане примопредаје кључева присуствовали су: супруга председника Републике Србије, г-ђа Драгица Николић, Председник МК групе, г-дин Миодраг Костић, председник Владе Војводине, др Бојан Пајтић, покрајински секретар за здравство и социјалну политику, проф. др Весна Копитовић, директор Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, проф. др Слободан Гребелдингер, чланица Управног одбора НУРДОР-а, г-ђа Јоланда Корора, као и многе друге званице.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Најпре је председник МК групе, г-дин Костић свечано уручио кључеве куће председнику Владе Војводине др Бојану Пајтићу, који их је одмах након тога предао директору Института проф. др Слободану Гребелдингеру.

 

У наредном периоду се очекује потпуно опремање и прилагођавање куће, уз помоћ Владе Војводине, и усељење њених првих привремених станара.

 

Тим за односе са јавношћу Института