Актуелности

 

Datum: 21. 9. 2013.

 

Хуманитарни турнир у одбојци

 

Одбојкашки савез Новог Сада, уз подршку Градске управе за спорт и омладину и СПЦ „Војводина”, организовао је 21-ог септембра први улични одбојкашки турнир: „Фестивал одбојке – Нови Сад 2013”.
Манифестација која је одржана на платоу Спенса била је намењена млађем узрасту, а осим такмичарског и едукативног имала је и хуманитарни карактер. Наиме, уплате од котизације екипа и уплате донатора усмерене су Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, за набавку прекопотребног оперативног апарата. Осим развијања друштвено одговорног понашања, циљ турнира је и промоција овог спорта међу школарцима, с обзиром на чињеницу да је Нови Сад већ дуго град одбојке. Клубови и школе одбојке имали су прилику не само да покажу хуманост и такмиче се, него и да путем флајера заинтересују децу и предоче им све могућности тренирања одбојке у Новом Саду и околини.

 


Такмичење се одвијало на више терена (12 x 6), у мушкој и женској конкуренцији, а у неколико узрасних категорија (1999, 2000, 2001, 2002 и 2003/4). Промотери турнира, одбојкаши Војводине НС семе, обезбедили су пригодне пехаре и награде за најбоље.
Такође, у сарадњи са Црвеним крстом из Новог Сада, за време турнира, поред терена, прикупљани су гардероба, обућа и играчке. Осим учесника, одећу и играчке могли су да донесу и остали клубови, донатори и грађани.

 


Рачун за помоћ Институту остао је отворен и након турнира, а организатори и руководство Института јавности ће се обратити после традиционалног међународног „Меморијала Жарка Петровића”, који ће бити одигран половином октобра. Током меморијала представници Одбојкашког клуба Војводина НС семе и остали учесници посетиће Дечју болницу.

 


За сада је турнир замишљен као једнодневна манифестација, са амбицијом да се у будућности прошири и прерасте у традицију.