Актуелности

 

14.05.2013.

 

На Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине свечано је отворена прва Банка хуманог млека у Војводини, а друга у Србији. Банка је са радом званично почела 14. 5. 2013, али још увек нема техничких могућности за сакупљање млека на терену.

 

"Оснивањем ове Банке хуманог млека створили су се услови да мајке дојиље које имају вишак млека могу ту своју драгоцену течност да подаре деци мајки које намају млеко и тиме обезбеде несметан раст и развој ове деце. Посебно се то односи на превремено рођену децу", рекао је директор Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, проф. др Слободан Гребелдингер.
Да подсетимо, Компанија "Роса" је у наставку кампање подршке превремено рођеним бебама иницирала оснивање банке хуманог млека у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду.

 

Захваљујући тој акцији, новосадска дечја болница биће опремљена најсавременијим медицинским апаратима за одговарајућу негу превремено рођених беба и беба са здравственим проблемима. Кампања "Подржимо развој банака хуманог млека", одржава се под покровитељством Министарства здравља и уз подршку Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију, као и Института за неонатологију у Београду.