Актуелности

 

1. 11. 2013.

 

Усељена Родитељска кућа

 

Прве три породице постале су привремени станари Родитељске куће при Задужбини породице Костић у Новом Саду (Петроварадину). Почетком априла, Миодраг Костић је своју породичну кућу, која се простире на 1400 квадратних метара, као задужбину уступио на коришћење Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, за потребе хуманијег лечења. Родитељска кућа је намењена деци која долазе из унутрашњости ради лечења од малигних болести, у пратњи једног родитеља. Овакав вид смештаја је један од облика психосоцијалне подршке, која је веома битна за процес излечења. Родитељи из унутрашњости неће морати да брину о смештају и моћи ће максимално да се посвете својој деци, која ће терапије примати амбулантно, уз веома кратак боравак у болници.

 

“Искористио бих ову прилику да се захвалим господину Костићу на хуманом гесту оснивања Задужбине породице Костић, јер је тиме дао несебичан допринос да се при Родитељској кући спроведе једна од основних светских стратегија лечења”, истакао је проф. др Слободан Гребелдингер, директор Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. “Брига о хуманијим условима одрастања малишана свакодневни је задатак не само МК групе већ и мој лично, с'обзиром на то да сам и сам отац троје деце. Моја деца и ја смо данас поносни јер је задужбина оправдала своју намену. Жеља ми је да се малишани и њихови родитељи осећају пријатно у Родитељској кући и да се деца брзо опораве. Овде смо сви присутни само са једним циљем – да њима и њиховим породицама пружимо подршку и кажемо им да нису сами у својој борби”, рекао је Миодраг Костић, председник МК групе.

 

Током тридесет година пословања, МК група је издвојила знатна средства за побољшање услова живота и рада у Војводини и Србији, а финансијска помоћ Групе првенствено је усмерена на образовање и здравство.